0 Comments
Ağustos 22, 2023

Wisteria Alanya’da Çiçek Açtı!

Wisteria, Asya’ya özgü sarmaşık ağaç benzeri olan ve salkım çiçek açan bir bitkidir. Türkçe’de morsalkım veya Visteria olarak bilinmektedir. Bu güzel bitki Alanya’da çiçek açtı ve hoş kokusu etrafı sardı. Wisteria’nın çiçek açması, kimseyi kayıtsız bırakmayacak büyüleyici bir manzara.

Demet şeklindeki leylak salkımları akasya çiçeklerine benzemektedir. Aynı zamanda bu bitkiler aynı baklagiller cinsinden gelmektedirler. Alanya’da genellikle nisan ortasında Wisteria salkımları çiçek açar. Ancak bu yıl güzelliği ile yerlileri bir buçuk hafta önce memnun etmeye karar verdi.

Wisteria, bahçelerde, çardakların etrafında veya evin etrafını çevreleyen duvar ve çitlerde dikey peyzaj için kullanılır. Bu sarmaşık, duvarları o kadar sıkı örebilir ki bazen binaların yapısal elemanlarına zarar verebilir.

Sağlıklı ve gür çiçeklenme için, yetkin bahçıvanların çalıların dallarını düzenli olarak budaması gerekmektedir. Bitkiye istenilen şekli vermek için yönlendirici destekler kullanılmalıdır. Morsalkımın gövdesi ağaca benzemektedir. Bundan dolayı yukarı doğru yönlendirilirse, kendisi için güvenli bir temel oluşturur. Yatay bir taç oluşturulması gerekiyorsa ek destekler gerekli olacaktır. Çünkü yaprakların ve çiçek salkımlarının ağırlığı altında gövde yüke dayanamayabilir.

Leave a Comment

Your email address will not be published.